Succesvolle samenwerkingen


De partners van SSB zijn trots op de succesvolle samenwerkingen die tot stand kwamen met verschillende Vlaamse en Zeeuwse bedrijven in het kader van SSB.


We vroegen aan enkele ondernemers hoe zij de ondersteuning vanuit SSB hebben ervaren:


'Laat je omringen met specialisten uit het vakgebied' (Den Ouden Advokaat)


'Een praktische acceleratie op je innovatie' (Relu)


'Ik zag nieuwe kansen voor een heel ander idee'.

Dankzij SSB hebben we geleerd om probleemgericht te denken vanuit de bril van onze klanten in plaats van oplossingsgericht te denken vanuit ons eigen aanbod.' (CoEnCo)


'Graag willen wij de leden van de interregionale klankbordgroep bedanken voor het vruchtbare overleg. Naast de prettige kennismaking zijn wij ook overtuigd van ieders toegevoegde waarde, de aanwezige expertise, kennis, knowhow en de belangrijke eye openers.' (Skills&Control)


'SSB bracht ons in contact met hogescholen die ons een denkwijze, een te volgen pad aanreikten, gebaseerd op analyses. Meten is weten. Zelfs grensoverschrijdend!  Met HZ university uit het Nederlandse Zeeland werken we rond water; met Howest rond energie. Een droom vouwen we uit tot een bewandelbaar pad. Dit maakt gelukkig!' (Brouwerij De Leite)


'Top ervaring, zeer snelle vooruitgang in content waar we zelf niet zo vertrouwd mee waren.' (Pilipili)


'Valoriseren kan je leren' (Fraises de Guillaume)


'We zijn een grote stap vooruit in onze lange, bijna hopeloze zoektocht van onze huidige glutenvrije en melkvrije Brugse kantwafel naar de toekomstige plant-based, allergenenvrije Brugse kantwafel.' (Otto Waffle Atelier)


'Het onderzoek en de informatie die uit onze samenwerking met Howest vloeide was heel waardevol voor ons, om de verder aanpak uit te stippelen en de impact van het project beter te kunnen inschatten.' (Pulsing brain)


'SSB is een traject dat elke innovatieve ondernemer moet doorlopen!' (Experta Testing)


'Academische wereld + Bedrijfswereld = Strategisch voordeel' (Flagstone)


'Laat je begeleiden in zaken waarin jouw onderneming tekort schiet.' (Alubrand)


'Zo goed als een partnership ervaring' (Hydropure)


'Een noodzaak als jonge onervaren ondernemer' (OMNI-C)


'Een ideale samenwerkingspartner met passie voor de ondernemer' (The Holy Spiritus)


'Dankzij Smart Services Bridge hebben wij de eerste stap durven zetten met Futurogram om onze ideeën te toetsen op haalbaarheid en ontwikkeling.' (Futurogram)


'Zeer aangename samenwerking met het team van Howest in dit uitdagende project. We kijken uit naar nieuwe samenwerkingen in de toekomst!' (One Bonsai)


'Onderzoek en werkveld samen dragen bij tot betere welzijn en welbevinden van klanten.' (Motena)


'In dit innovatietraject met het team van HITLab konden we snel op basis van een MVP de juiste conclusies maken om het finale resultaat op te maken. Naast de technische expertise, was vooral de brede benadering van het project een sterkte. Waar zowel vanuit de gebruiker/klant naar de oplossing gezocht wordt én de wetenschappelijke achtergrond van biometrische data-analyse een onderscheidende factor was.' (Dynamic Dimensions)


'Door SSB kwamen we in contact met specialisten die onze R&D versneld hebben.' (MEET HET)

Fraise de Guillaume en VIVES: een vruchtbare samenwerking

Op vraag van Fraises de Guillaume heeft VIVES de mogelijkheid nagegaan om de ‘Strawberry Daiquiri’, een bestaande cocktail op basis van verse aardbeien en witte rum, te bottelen tot een ready-to-serve variant.


Benieuwd naar het resultaat? Ontdek het in dit filmpje! Brouwerij De Leite en HZ University of Applied Sciences: samen naar een betere wereld

Brouwerij De Leite wil bijdragen tot een betere wereld door bier te brouwen zonder beroep te doen op drinkbaar leidingwater.

De brouwerij en HZ University of Applied Sciences sloegen daarvoor de handen in elkaar.


Benieuwd naar het resultaat? Ontdek het in dit filmpje! Howest helpt de droom van Offroad Solutions verwezenlijken

Offroad Solutions werkt sinds 2009 aan de realisatie van haar droom: het strand toegankelijk maken voor iedereen met een functionele beperking. Ondanks de vele hulpmiddelen die reeds beschikbaar zijn blijft het een uitdaging om ook mensen die hun eigen rolstoel gebruiken op het strand te krijgen. Howest ging de uitdaging aan!


Benieuwd naar het resultaat? Ontdek het in in onderstaand filmpje of lees er meer over in dit artikel!  Geïnspireerd door deze succesverhalen?

Wil je, net zoals deze ondernemers, samen met een hogeschool een innovatieve oplossing ontwikkelen voor jouw onderneming? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op via het contactformulier of via mail!